Zestaw do określania płci bydła, wersja 1
Identyfikacja gatunków mięsa
ABBGD1 / 25 rxn
ABBGD2 / 50 rxns
ABBGD3 / 100 rxns
- Chromosom X byka Bos
- Chromosom Y byka Bos
- Pozytywna kontrola
Zestaw do ilościowego oznaczania płci bydła, wersja 1
ABBGQ1 / 25 rxn
ABBGQ2 / 50 rxns
ABBGQ3 / 100 rxns
- Chromosom XBos byk
- Chromosom Y byka Bos
- Pozytywna kontrola
- Norma kwantyfikacji
Zestaw do identyfikacji gatunków bydła Bovine v1
Próbki mięso
Skóry
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i paszy
Próbki przetworzone i surowe 0,1%
Mleko i produkty mleczne 0,1%
ABBOV1 / 25 rxn
ABBOV2 / 50 rxns
ABBOV3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego bydła
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Bawół wodny 1
Próbki mięso
Skóry
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i pasza
0.05%
ABWBU1 / 25 rxn
ABWBU2 / 50 rxns
ABWBU3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego bawoła wodnego
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Owca v1
Mięso przetworzone i surowe oraz produkty mięsne
Dodatki do żywności
Mleko i przetwory mleczne
Pasze i dodatki paszowe
0,1%
1% do mleko i przetworów mleczynch
ABSHE1 / 25 rxn
ABSHE2 / 50 rxns
ABSHE3 / 100 rxns
- Region w genomie mitochondrialnym owiec
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Koza v1
Mięso przetworzone i surowe oraz produkty mięsne
Dodatki do żywności
Mleko i przetwory mleczne
Pasze i dodatki paszowe
0.1%
ABGOA1 / 25 rxn
ABGOA2 / 50 rxns
ABGOA3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego kozy
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Indyk v1
Mięso i produkty mięsne poddane obróbce cieplnej i nieprzetworzonej
Żywność zawierająca produkty pochodzenia zwierzęce
Dodatki do żywności
Pasza
Dodatki paszowe
0.1%
ABTUR1 / 25 rxn
ABTUR2 / 50 rxns
ABTUR3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego indyka
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Kurczak v1
Próbkę mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału
0.1%
ABCHI1 / 25 rxn
ABCHI2 / 50 rxns
ABCHI3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego kurczaka
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Ryba v1
Mięso
Skóra
Ścięgna
Kości
Tłuszcz
Próbki paszy i produktów mlecznych
0.05%
ABFIS1 / 25 rxn
ABFIS2 / 50 rxns
ABFIS3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego ryb
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Osioł v1
Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału
0,1%
1% na mleko i przetwory mleczne
ABDON1 / 25 rxn
ABDON2 / 50 rxns
ABDON3 / 100 rxns
- Region w o obrębie genomu mitochondrialnego osła
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Koń v1
Mięso i produkty mięsne poddane obróbce cieplnej i nieprzetworzonej
Żywność zawierająca produkty zwierzęce
Dodatki do żywności
Pasza
Dodatki paszowe
0.1%
ABHOR1 / 25 rxn
ABHOR2 / 50 rxns
ABHOR3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego konia
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Świnia v1
Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału
0.1%
ABPOR1 / 25 rxn
ABPOR2 / 50 rxns
ABPOR3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego świni domowej
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków – Naczelne v1
Kosmetyki
żywności lub kryminalistyczne
0.1%
ABPRI1 / 25 rxn
ABPRI2 / 50 rxns
ABPRI3 / 100 rxns
- Gen MHC genomu człowieka, goryla, szympansa, bonobo
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków Bydło-Świnia v1
Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału
0.1%
ABBOP1 / 25 rxn
ABBOP2 / 50 rxns
ABBOP3 / 100 rxns
- Region w genomie mitochondrialnym bydła
- Region w genomie mitochondrialnym świni
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków Koza-Owca v1
Mięso i produkty mięsne poddane obróbce cieplnej i nieprzetworzone
Żywność zawierająca produkty zwierzęce
Dodatki do żywności
Pasza
Dodatki paszowe
Próbki przetworzone i surowe 0,1%
Mleko kozie i produkty mleczne 1%
Mleko owcze i produkty mleczne 1%
ABGOS1 / 25 rxn
ABGOS2 / 50 rxns
ABGOS3 / 100 rxns
- Region w genomie mitochondrialnym kozy
- Region w genomie mitochondrialnym owiec
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków Koń – Osioł v1
Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału
0.1%
ABHOD1 / 25 rxn
ABHOD2 / 50 rxns
ABHOD3 / 100 rxns
- Region w obrębie genomu mitochondrialnego konia
- Region w genomie mitochondrialnym osła
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola
Zestaw do identyfikacji gatunków Indyk – Kurczak v1
Mięso
Skóra
Ścięgna
Kości
Próbki tłuszcz i nabiału
0.1%
ABTUC1 / 25 rxn
ABTUC2 / 50 rxns
ABTUC3 / 100 rxns
- Region w genomie mitochondrialnym indyka
- Region w genomie mitochondrialnym kurczaka
- Kontrola wewnętrzna
- Pozytywna kontrola