Identyfikacja gatunków mięsa

Zestaw do określania płci bydła, wersja 1

Matryce:
Próbka nieprzetworzonego mięsa
LOD:
0.5%
Numer kat./rozmiar:

ABBGD1 / 25 rxn
ABBGD2 / 50 rxns
ABBGD3 / 100 rxns

2 cele:
  • Chromosom X byka Bos
  • Chromosom Y byka Bos
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do ilościowego oznaczania płci bydła, wersja 1

Matryce:
Próbka nieprzetworzonego mięsa
LOQ:
10%
Numer kat./rozmiar:

ABBGQ1 / 25 rxn
ABBGQ2 / 50 rxns
ABBGQ3 / 100 rxns

2 cele:
  • Chromosom XBos byk
  • Chromosom Y byka Bos
  • Pozytywna kontrola
  • Norma kwantyfikacji

Zestaw do identyfikacji gatunków bydła Bovine v1

Matryce:

Próbki mięso
Skóry
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i paszy

LOD:

Próbki przetworzone i surowe 0,1%
Mleko i produkty mleczne 0,1%

Numer kat./rozmiar:

ABBOV1 / 25 rxn
ABBOV2 / 50 rxns
ABBOV3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego bydła
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Bawół wodny 1

Matryce:

Próbki mięso
Skóry
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i pasza

LOD:

0.05%

Numer kat./rozmiar:

ABWBU1 / 25 rxn
ABWBU2 / 50 rxns
ABWBU3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego bawoła wodnego
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Owca v1

Matryce:

Mięso przetworzone i surowe oraz produkty mięsne
Dodatki do żywności
Mleko i przetwory mleczne
Pasze i dodatki paszowe

LOD:

0,1%
1% do mleko i przetworów mleczynch

Numer kat./rozmiar:

ABSHE1 / 25 rxn
ABSHE2 / 50 rxns
ABSHE3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w genomie mitochondrialnym owiec
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Koza v1

Matryce:

Mięso przetworzone i surowe oraz produkty mięsne
Dodatki do żywności
Mleko i przetwory mleczne
Pasze i dodatki paszowe

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABGOA1 / 25 rxn
ABGOA2 / 50 rxns
ABGOA3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego kozy
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Indyk v1

Matryce:

Mięso i produkty mięsne poddane obróbce cieplnej i nieprzetworzonej
Żywność zawierająca produkty pochodzenia zwierzęce
Dodatki do żywności
Pasza
Dodatki paszowe

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABTUR1 / 25 rxn
ABTUR2 / 50 rxns
ABTUR3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego indyka
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Kurczak v1

Matryce:

Próbkę mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABCHI1 / 25 rxn
ABCHI2 / 50 rxns
ABCHI3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego kurczaka
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Ryba v1

Matryce:

Mięso
Skóra
Ścięgna
Kości
Tłuszcz
Próbki paszy i produktów mlecznych

LOD:

0.05%

Numer kat./rozmiar:

ABFIS1 / 25 rxn
ABFIS2 / 50 rxns
ABFIS3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego ryb
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Osioł v1

Matryce:

Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału

LOD:

0,1%
1% na mleko i przetwory mleczne

Numer kat./rozmiar:

ABDON1 / 25 rxn
ABDON2 / 50 rxns
ABDON3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w o obrębie genomu mitochondrialnego osła
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Koń v1

Matryce:

Mięso i produkty mięsne poddane obróbce cieplnej i nieprzetworzonej
Żywność zawierająca produkty zwierzęce
Dodatki do żywności
Pasza
Dodatki paszowe

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABHOR1 / 25 rxn
ABHOR2 / 50 rxns
ABHOR3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego konia
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Świnia v1

Matryce:

Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABPOR1 / 25 rxn
ABPOR2 / 50 rxns
ABPOR3 / 100 rxns

1 cel:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego świni domowej
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków – Naczelne v1

Matryce:

Kosmetyki
żywności lub kryminalistyczne

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABPRI1 / 25 rxn
ABPRI2 / 50 rxns
ABPRI3 / 100 rxns

1 cel:
  • Gen MHC genomu człowieka, goryla, szympansa, bonobo
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków Bydło-Świnia v1

Matryce:

Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABBOP1 / 25 rxn
ABBOP2 / 50 rxns
ABBOP3 / 100 rxns

2 cele:
  • Region w genomie mitochondrialnym bydła
  • Region w genomie mitochondrialnym świni
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków Koza-Owca v1

Matryce:

Mięso i produkty mięsne poddane obróbce cieplnej i nieprzetworzone
Żywność zawierająca produkty zwierzęce
Dodatki do żywności
Pasza
Dodatki paszowe

LOD:

Próbki przetworzone i surowe 0,1%
Mleko kozie i produkty mleczne 1%
Mleko owcze i produkty mleczne 1%

Numer kat./rozmiar:

ABGOS1 / 25 rxn
ABGOS2 / 50 rxns
ABGOS3 / 100 rxns

2 cele:
  • Region w genomie mitochondrialnym kozy
  • Region w genomie mitochondrialnym owiec
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków Koń – Osioł v1

Matryce:

Próbki mięso
Skóra
Ścięgien
Kości
Tłuszcz i nabiału

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABHOD1 / 25 rxn
ABHOD2 / 50 rxns
ABHOD3 / 100 rxns

2 cele:
  • Region w obrębie genomu mitochondrialnego konia
  • Region w genomie mitochondrialnym osła
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola

Zestaw do identyfikacji gatunków Indyk – Kurczak v1

Matryce:

Mięso
Skóra
Ścięgna
Kości
Próbki tłuszcz i nabiału

LOD:

0.1%

Numer kat./rozmiar:

ABTUC1 / 25 rxn
ABTUC2 / 50 rxns
ABTUC3 / 100 rxns

2 cele:
  • Region w genomie mitochondrialnym indyka
  • Region w genomie mitochondrialnym kurczaka
  • Kontrola wewnętrzna
  • Pozytywna kontrola